petek , 16. septembra 2022
Ne spreglejte

Otroške lesene kuhinje

Vse več je pedagoških smeri, ki poudarjajo, da se morajo otroci učiti v realnem svetu, s tem, ko dejansko pridobivajo izkušnje z realnimi opravki, s katerimi se bodo vsakodnevno srečevali v svetu odraslih. Tudi vrtci tako marsikje spodbujajo, da se otroci ne le igrajo, temveč dejansko v realnem svetu poskusijo opravljati najrazličnejše naloge in spretnosti.

In pravzaprav to ni težko, saj malčki radi sodelujejo pri opravilih odraslih. Žal pa je tako, da mora takšno učenje vedno potekati pod nadzorom in s pomočjo odraslih, kar ni vedno mogoče. In kadar je igra samostojna, otroku pač ne moremo pustiti, da na primer dejansko pripravlja jedi v kuhinji, saj bi bilo to zanj prenevarno. Tako je bolje, da se odločimo za nakup otroške lesene kuhinje, v kateri se lahko pretvarja, da pripravlja prave kulinarične mojstrovine.

Kakšne spretnosti spodbujajo otroške lesene kuhinje?

Spletna trgovina Vlakec.siLesena kuhinjica je lahko pomanjšan posnetek prave kuhinje in torej narejena izjemno kakovostno, pri čemer lahko izbirate tudi med različnimi stili in izberete ali moderno ali rustikalno ali podeželsko kuhinjo … Kako zanimive so otroške lesene kuhinje in kaj vse lahko dokupimo, da je igra v njih čim bolj pristna in spodbuja učenje, smo se prepričali na spletni strani vlakec.si, kjer je na voljo zares izjemna ponudba.

1. Otroške lesene kuhinje spodbujajo domišljijsko igro in igro vlog, kjer otrok oponaša realni svet in se uči opravil v njem.

2. Otrok se uči različnih postopkov priprave hrane in kuhanja ter peke, saj lahko tudi lesena živila s posebnim nožkom »reže« na kose, jih postreže na krožničkih itd.

Otroške kuhinje iz lesa

3. Lesena kuhinjica pomaga otroku pri spoznavanju živil in tudi pri tem, kakšen je pravilen odnos do hrane. Dobro se nauči ločevati med posameznimi živili, jih poimenovati, prav tako pa ve, katera so zdrava in katera ne.

4. Uči se odmerjanja količin in s tem že osvaja matematiko in fiziko. Če ima lesena kuhinjica tehtnico, lahko primerja mase, če »reže« jabolka na krhlje, se uči pomena deleža in celote, manj in več.

5. Otroška lesena kuhinja spodbuja tudi druženje, kajti otrok bo hitro pripravil čajanko ali piknik za družino, za prijatelje ali za svoje igrače.

So otroške lesene kuhinje namenjene zgolj kuhanju?

Otroška kuhinjicaV kuhinji običajno kuhamo – v realnem svetu. Marsikatere otroške lesene kuhinje pa ponujajo tudi kup drugih gospodinjskih aktivnosti, ki otroke ravno tako zabavajo, na primer pranje perila, likanje in podobno. In ne, nikoli ni prezgodaj, da se otrok sooči z njimi.

Nenazadnje se na tak način uči, da je v vsakem domu pomemben red, da je treba skrbeti za snažnost in da mora pri tem sodelovati celotna družina, saj morajo vsi sodelovati, če se želijo imeti doma lepo in prijetno.

O portalu babybonus

Preberite tudi

Vam je všeč igra Naseljenci otoka Catan?

Ljudje poznamo različne družabne igre. Nekatere so brezplačne, saj so plod naše domišljije, nekatere pa …