torek , 18. maja 2021
Ne spreglejte

Darila za otroke so lahko zelo enostavna

Ko so v igri darila za otroke, je nakup nekaj prav posebnega. Preprosto se moramo spustiti na nivo otroške logike in razmišljati o tem, da gre za otrokov prav poseben dan, ki ga že nestrpno čaka in si zanj želi seveda neko prav posebno darilo.

Kaj pa bi si otrok želel, je drugo vprašanje, in nanj lahko največkrat poskušajo odgovoriti starši kar sami, otroka celo malo prisiliti, da bi razmišljal v isti smeri kot oni, morda so mu že celo kaj pripravili in splanirali, a na koncu ni nujno, da bo tega najbolj vesel.

Možnosti je vedno precej. Poglejmo si jih nekaj:

  • Otroka lahko peljete v kino.
  • Otroka lahko peljete na družinski izlet.
  • Lahko ga peljete v zabaviščni sejem ali na kakšno drugo prireditev.
  • Z njim se lahko odpravite v živalski vrt – ni nujno, da ravno v najbližjega.
  • Lahko mu pripravite zabavo doma, kjer ga bodo obiskali in obdarili tudi drugi sorodniki.
  • Pripravite mu lahko zabavo na prostem, če je vreme temu primerno.
  • Kupite mu lahko darilo, ki vam ga je nekako omenil skozi vrstice v zadnjem času.

Čeprav je različnih opcij veliko, si bo prav gotovo zaželel tudi kakšno drobno presenečenje in verjemite mi, govorim iz lastnih izkušenj, darila za otroke so lahko zelo enostavna. Največkrat se zgodi, da se celo bolj razveselijo svinčnika, ki se sveti v temi, ali lučke za na nočno omarico, kot pa dragega avtomobila na daljinsko upravljanje ali novega kolesa.

Darila naj si ne kupi s svojim denarjem

Darila za otroke (http://metroshop.si) morajo biti kupljena z vašim denarjem. Nikar ne porabite njegovih prihrankov iz hranilnika, te so pač njegovi in jih bo porabil kadarkoli si bo sam želel. Še enkrat vam polagam na srce, da je v osnovi darilo nekaj, kar dobi, ne pa nekaj, kar bi si kupoval sam, čeprav se vam mogoče zdi, da je od babic in dedkov prejel v preteklosti že celo premoženje.

Darila za otroke naj bodo torej nekaj, kar jim bo všeč, nekaj kar si želijo in malo manj nekaj, kar bi jim koristilo – predvsem ne v šoli. Slednje otroci najbolj sovražijo. Že v osnovi pogosto ne marajo šole, potem pa dobijo še darilo, ki je povezano s šolo. Tega se je pametno izogibati.

O portalu babybonus

Preberite tudi

Vam je všeč igra Naseljenci otoka Catan?

Ljudje poznamo različne družabne igre. Nekatere so brezplačne, saj so plod naše domišljije, nekatere pa …