petek , 16. septembra 2022
Ne spreglejte

Igrača kot učni pripomoček

Igrača je pomemben otroški sopotnik. Pravzaprav najpomembnejši, poleg staršev seveda. No, in kmalu tudi poleg denarja oziroma žepnine. Prav imate, tudi prijatelji ter bratci in sestrice so pomembni, ampak zdaj se že oddaljujemo od bistva. Otroci preprosto potrebujejo igrače. Z njimi spoznavajo svet okoli sebe, se učijo premikati vzvode, ročice in stikala, vrteti gumbe ter opazovati.

Z igračami se najlažje naučijo tudi šteti, logično razmišljati, z njimi hitro spoznavajo barve. Le kdo ne pozna tiste škatle, ki ima različne dimnike in potem morajo otroci vanje vstavljati objekte, ampak skozi vsako barvo gredo samo koščki iste barve ali oblike. In otrok se zelo hitro nauči, katera je oranžna in katera rjava, veliko prej, preden bo znal barvi pravilno izgovoriti, s črko R vred.

Trgovina z igračami na spletu

Spletna trgovina igraca.euSpletna stran oziroma spletna trgovina igrača.eu ponuja precej zanimivih igrač za najmlajše. Da, to je prva pomembnejša informacija. Tu ne boste našli igrač za najstnike, ki stremijo h konzolam ali zbirki knjig, ki govorijo o kakšnem čarovniku. Igrača za mladostnika je tu postavljena v center pozornosti, a čeprav je izbor širok, je v resnici zožen na nekaj podjetij, ki dobavljajo izjemno kakovostne igrače, torej takšne, ki jih otroci zlepa ne bodo uničili.

Otroci nanje ne pazijo

Če imate ali načrtujete večjo družino, je to gotovo pomemben podatek. Sam nisem nikoli maral kupovati takšnih igrač, ki so zdržale zgolj prvega otroka. Že res, da smo imeli pri nas punčko, ki je na vse tako pazila, da so popolnoma vse njene igrače varno dočakale sina. Če bi bila zgodba obrnjena, ne bi niti polovica dočakala hčerke, saj sina ni zanimalo, kako kakovostno so igrače narejene. Ne, brez vsakršnih težav je vedno znova iznašel način, kako jim bo spremenil obliko in barvo, čeprav to še zdaleč ni bil osnovni namen igrače. Tudi parket in stene so pogosto nastradali, miza malo manjkrat, večkrat pa njegova betica, ki je treščila vanjo.

Vstavljanka Ribica

Vseeno velja, da je dobra igrača vredna zelo veliko, in na to so proizvajalci, kot so Janod, Vilac in podobni zares pozorni. Če iščete vstavljanke ali sestavljanke, magnetne knjižice ali zemljevide, kakovostne sete z lesenimi vlakci ali samo različne dele, ki bodo primerno podaljšali in popestrili obstoječo leseno progo, ste prišli na pravo mesto.

O portalu babybonus

Preberite tudi

Vam je všeč igra Naseljenci otoka Catan?

Ljudje poznamo različne družabne igre. Nekatere so brezplačne, saj so plod naše domišljije, nekatere pa …