nedelja , 18. septembra 2022
Ne spreglejte
Otroški vozički za aktivne starše

Otroški vozički za aktivne starše: kaj izbrati?

Pomlad je tu, lepo vreme in sonce vabita v naravo in na preživljanje aktivnih izletov na svežem zraku. Vse generacije in starosti uživajo ob sproščenih izletih, a aktivno preživljanje prostega časa lahko precej otežijo najmlajši člani družine. Pa ne zato, ker ne bi na prostem uživali, temveč ker večina otroških vozičkov ni prilagojenih potrebam aktivnih staršev, ki želijo z zdravim in razgibanim življenjem nadaljevati tudi po rojstvu otroka.

Dobra novica pa je, da proizvajalci te potrebe prepoznavajo in iz leta v leto razvijajo vse bolj tehnično dovršene in mobilne otroške vozičke, ki ne omejujejo sprehodov na gladke površine pločnika, temveč omogočajo vožnjo po raznolikih terenih. Če tudi sami iščete otroški voziček, ki bi zadovoljil tako vaše potrebe po gibanju kot potrebe vašega dojenčka po udobju in varnosti, morate poiskati proizvajalca, ki za svojo ceno ponuja največ. Kako se odločiti? Kateri voziček izbrati?

Otroški vozički Thule za aktivno življenje

Proizvajalec Thule ponuja serijo otroških vozičkov, ki so oblikovani posebej z namenom preživljanja aktivnega prostega časa. Model Thule Urban Glide 2 je ustvarjen za vožnjo po raznolikih, ravnih in manj ravnih površinah. Ročaj za potiskanje je nastavljiv po višini, kar pomeni, da boste njegovo pozicijo z lahkoto prilagodili glede na to, ali se boste z vozičkom sprehajali, se rolali ali ga potiskali po klancu navzgor.

Otroški voziček Thule Urban Glide 2
Otroški voziček Thule Urban Glide 2

Ima tri kolesa in je aeordinamične oblike za lažjo vožnjo. Zadnja kolesa so večja od prednjega, kar povečuje stabilnosti pri večjih hitrostih. Voziček je mogoče zložiti z eno roko, kar pomeni praktičnost, če ga boste prevažali tudi v osebnem avtomobilu. Strehica je nastavljiva, voziček pa ima tudi prostor za shranjevanje plenic in dodatkov, ki se ga da vodoodporno zapreti.

Prav tako je prilagodljiv otroški sedež vozička in se ga da dvigniti v sedeči položaj ali podreti v ležečega. Voziček je na voljo je v treh barvah, ne glede na to, katero izberete, pa obljublja nepozabno ter sproščujočo izkušnjo na dnevnih sprehodih in vikend izletih.

Thule Urban Glide 2 Double je model, podoben opisanemu, le da je prilagojen za vožnjo dveh otrok hkrati. Eden lahko sedi na sedežu, drugi se prevaža v lupinici, ali pa oba sedita. Voziček presega varnostne standarde in z enoročno zavoro na krmilu zagotavlja prilagajanje hitrosti na zahtevnejšem terenu.

Otroški voziček Thule Urban Glide 2 Double
Otroški voziček Thule Urban Glide 2 Double

Kolesa so prilagojena na kar največjo odzivnost in trpežnost. Otroški voziček ima na vsaki strani in košari dodan tudi odsevni element, ki poskrbi za vidnost in varnost v prometu tudi ob večerih ali v času megle. Vsekakor odlična izbira za aktivne starše z dvojčki.

Kje kupiti kakovosten otroški voziček?

Celo vrsto “aktivnih” otroških vozičkov in dodatkov zanje najdete v specializirani trgovini s športno opremo Extreme Vital. Na voljo so vam otroški vozički Thule, prav tako pa tudi dežne prevleke, ki malčke ščitijo pred padavinami. Zimska vreča, podložena z udobnim flisom, bo poskrbela za ohranjanje toplote tudi v hladnejših mesecih, da vam ob vsakem spustu temperature ne bo treba ostati doma. Na voljo sta še varovalo za otroka, ki omogoča, da se ga otrok med vožnjo prime ter hkrati preprečuje padec iz vozička, in zložljiva košara, primerna za malčke do šestih mesecev starosti.

Dežna prevleka za otroški voziček Thule Urban Glide 2
Dežna prevleka za otroški voziček Thule Urban Glide 2

Trgovina Extreme Vital, ki ponuja športno opremo priznanih blagovnih znamk, lahko s svojim znanjem in izkušnjami omogoči nakup potrebne opreme za aktivno preživljanje prostega časa za celo družino. Poleg omenjenih visoko kakovostnih otroških vozičkov in dodatne opreme pa ponujajo tudi otroške prikolice, ki bodo še posebej pritegnile ljubitelje koles.

Za kolesarje: otroške prikolice Thule

Poleg otroških vozičkov, ki smo jih že predstavili, Extreme Vital ponuja tudi nabor otroških prikolic znamke Thule. Te so odlična izbira za aktivne starše, saj omogočajo razgibano preživljanje prostega časa. Prikolico v osnovi podpirajo tri kolesa, prednje in dve zadnji, večji in robustnejši kolesi. Ko so vsa tri kolesa na tleh, lahko prikolico preprosto uporabljamo kot udoben otroški voziček. Lahko pa prednje kolo dvignemo in prikolico povežemo s svojim kolesom.

Otroška prikolica Thule Coaster XT
Otroška prikolica Thule Coaster XT

Otroške prikolice so lahko prilagojene vožnji dveh otrok, kar bo še dodatno olajšalo vašo pot. Model Thule Coaster XT izoblikuje lahek, a trpežen aluminijast okvir z nastavljivim ročajem. Način zlaganja omogoča hitro pospravljanje prikolice. Sprednji del je v osnovi zaščiten z zračno mrežo, lahko pa se doda tudi dežna prevleka.

Otroška prikolica Thule Chariot Sport 2 pa je z dovršenim oblikovanjem prilagojena še večji intenzivnosti aktivnosti staršev. Lahka in trpežna konstrukcija tvori osnovo za visoko raven varnosti, ki jo ta prikolica zagotavlja. Je izjemno vodljiva in ima nastavljivo vzmetenje, zaradi česar se lahko premika hitreje, pri tem pa otrok ne bo čutil nižjega udobja vožnje.

Otroška prikolica Thule Chariot Sport 2
Otroška prikolica Thule Chariot Sport 2

Otroška prikolica je primerna tako za hojo, tek, kolesarjenje in celo tek na smučeh. Nikoli ne veste, kaj vas preseneti in kateri šport boste želeli preizkusiti na naslednjih počitnicah. Odsevniki zagotavljajo boljšo vidnost, prikolica pa je zaščitena z zračnim mrežastim materialom, ki pomaga pri uravnavanju temperature in sence.

Ne pozabite, na naslednjem izletu lahko skupaj s svojim malčkom tečete ali kolesarite, le pravi otroški voziček oziroma prikolico morate izbrati. Z izbiro blagovne znamke Thule boste vsekakor zadeli v polno, saj modeli zagotavljajo kakovost, funkcionalnost, udobje in enostavnost uporabe.

O portalu babybonus

Preberite tudi

Kako otroka naučiti voziti kolo

Kako otroka naučiti voziti kolo?

Za zdrav razvoj otroka je ključnega pomena tudi njegovo ukvarjanje z različnimi športnimi dejavnostmi. Med …