sobota , 17. septembra 2022
Ne spreglejte

Prvi zobki

Lepega nasmeha žal ne pridobimo čez noč. Izraščanje zob je namreč dolgotrajni proces. Začne se že kmalu po rojstvu in traja vse dokler ne izpade zadnji mlečni zob, ki ga nadomesti stalni. Najtežje obdobje tega dogajanja pa je prvo leto življenja.

Izraščanje zob

Prvi zobekZa večino otrok je izraščanje zob neprijetno ali boleče. V obdobju, ko se že tako z vsem telesom privajajo na zunanje okolje, jih muči neprijetna neznana bolečina. Ob tem izražajo nezadovoljstvo na najbolj naraven način, z jokom.

Starši se v želji, da bi jim pomagali, poslužujejo različnih načinov in poslušajo številne nasvete. Za določene otroke kakšna stvar hitro pomaga, pri drugih pa je iskanje primerne rešitve lahko bolj zamudno. Seveda nihče ne želi, da bi dojenček predolgo trpel, zato je lahko obdobje izraščanja zob v določenih primerih zelo stresno.

Stari recepti

Najbolj pogosto slišan nasvet je ta, da v hladilnik postavimo pripomoček iz posebne neškodljive gume, ki ga damo otroku. Ta pomaga tako, da hladi razbolele dlesni in pomaga zmanjšati bolečino.

Prav tako ima posebno oblikovano površino, ko ga otrok grize, tako pritiska na različna mesta na dlesnih. S tem se izraščanje zob pospeši in je manj boleče kot sicer. Na trgu najdemo veliko različnih pripomočkov, med katerimi so določeni še posebej popularni. Eden izmed njih je tudi žirafa Sophie.

Najbolj popularen pripomoček – žirafa Sophie

Žirafa SophieIzbira grizal je velika, med njimi pa se nahajajo tudi takšna, ki niso primerna za občutljivo ustno votlino dojenčka. Tako je pomemben predvsem material, iz katerega je grizalo izdelano. Poleg tega mora biti oblika ravno pravšnja, da doseže vsa pomembna mesta v majhnih dojenčkovih ustih in da ga otrok lahko lepo drži v majhnih ročicah.

Na vse našteto so pazili pri izdelavi popularnega grizala, ki je namenjena lajšanju težav v obdobju izraščanja zob. Žirafa Sophie je trenutno najbolj popularen pripomoček za utrujene starše. Otroci naravnost obožujejo prijetno igračo, ki jih poleg zabave tudi tolaži.

O portalu babybonus