petek , 16. septembra 2022
Ne spreglejte

Vam je všeč igra Naseljenci otoka Catan?

Naseljenci otoka CatanLjudje poznamo različne družabne igre. Nekatere so brezplačne, saj so plod naše domišljije, nekatere pa moramo plačati zaradi pripadajočih rekvizitov in materiala. Slednje so zagotovo ene izmed najbolj razširjenih in na turoben ali zabaven dan zagotovo pridejo prav v vsaki družbi.

Družabne igre so namenjene druženju in zabavi. Nekateri pa družabne igre vzamejo zelo resno in pravila so strogo določena. Kakorkoli že, ena izmed najbolj priljubljenih iger na svetu je zagotovo Naseljenci otoka Catan. Za kaj gre?

Pravila igre Naseljenci otoka Catan

Družabna igra Naseljenci otoka Catan je namizna družabna igra. Lahko jo igra od tri do največ štiri igralcev. Potem seveda obstaja razširitev, ki jo je potrebno kupiti dodatno, in sicer za igranje od pet do šest igralcev. Zelo zanimivo je dejstvo, da po svetu potekajo številni turnirji v igranju igre Naseljenci otoka Catan, saj gre za svetovno znano igro. Priljubljeno namizno igro lahko kupite tudi v spletni trgovini Chebelza.

Chebeltza.com

Igra, ki je zelo priljubljena tako doma kot tudi v tujini, je že prejela številna priznanja in nagrade za najboljšo družabno igro po vsem svetu. Zagotovo bo prepričala tudi vas!

Kakšna so torej pravila igre? Povedali smo že, koliko igralcev se lahko igro igra. Celoten potek igre pa je grajenje naselja na odročnem otoku Catan in trgovanje s surovinami. Med igro pride do izraza vaša sposobnost načrtovanja in izvedbe določenih potez. Hkrati pomeni zelo veliko razmišljanja, saj se lahko situacija zelo hitro obrne proti vam. Igralci skozi igro pridobivajo ustrezne surovine za grajenje mest. S temi surovinami lahko seveda gradijo naprej.

Namizna igra Naseljenci otoka CatanZanimivo je tudi dejstvo, da je igralna plošča vsakič različna. Zakaj? Posamezna polja se na začetku postavijo povsem naključno. Igra pa ne bi bila tako zanimiva, če v njej ne bi bilo tudi roparja. Med igro morate paziti, da vam ropar ne krade kart iz roke, z njegovo pomočjo pa lahko onemogočate igranje nasprotnika. Roparja po polju premikajo igralci.

Naseljenci otoka Catan - razširitev Trgovci in barbariKatere razširtve igre Naseljenci otoka Catan poznamo? Poznamo razširitve, kot so mornarji, trgovci in barbari, dodatek za več igralcev ter mesta in vitezi. Ti dodatki zagotovo navdušijo goreče pripadnike igre, saj omogočajo nova zanimiva pravila.

Igra bo zagotovo navdušila prav vse – tudi vas!

O portalu babybonus

Preberite tudi

Darila za otroke so lahko zelo enostavna

Ko so v igri darila za otroke, je nakup nekaj prav posebnega. Preprosto se moramo …