petek , 16. septembra 2022
Ne spreglejte

Otroške stenske nalepke spremenijo sobo v deželo domišljije

Otroška soba ni zgolj prostor, namenjen spanju, temveč je v prvi vrsti namenjen igri in učenju. To pomeni, da mora zagotavljati primerno vzdušje, ki otroka napolni z energijo in deluje vzpodbudno ne glede na njegovo starost. Da bi se otrok v svoji sobi prijetno počutil, si lahko zagotovimo tudi z dodatki, ki ustvarjajo pisan svet domišljije, in med njimi so gotovo najbolj priročne otroške stenske nalepke.

Zakaj prav nalepke? Ker jih je enostavno namestiti in odstraniti, ker poskrbijo za barvitost in predvsem prebujajo kreativnost z zanimivimi motivi.

Otroške stenske nalepke za hitro dekoracijo

Preden so bile otroške stenske nalepke na voljo tudi pri nas, se je mnogo staršev odločalo za poslikavo sobic za svoje najmlajše. To je pomenilo, da so morali imeti precej slikarske žilice, ali pa najeti nekoga, ki je sobo poslikal namesto njih. Kupiti je bilo potrebno precej različnih barv, najti pravi motiv in ga ustrezno povečati.

Vse to je predstavljalo velik strošek, da sploh ne govorimo o tem, da je bila takšna sprememba otroške sobe precej dolgoročna. Ko se je otrok zaradi odraščanja poslikave naveličal, je bilo treba sobo tudi večkrat prepleskati, da se je poslikava prekrila.

Otroška stenska nalepka

Nalepke za otroško sobo so v primerjavi z umetniškim podvigom precej manj zapletene. Izbrati je potrebno motiv, barvo in velikost, ter nalepko enostavno namestiti na steno. Brez umazanije in packanja. Ko se otrok motiva naveliča, pa lahko nalepko enostavno odlepite in zavržete, ne da bi bilo potrebno pleskanje.

Naj domišljija nima meja …

Kaj je tisto, kar vašega otroka spravi v dobro voljo? Kaj se najraje igra? Je raje gusar ali raziskovalec narave? Si deklica želi postati balerina ali se igra čajanke skupaj z lutkami, ki imajo vlogo dvornih dam? Otroške stenske nalepke vam lahko s pestro ponudbo motivov pomagajo ustvariti sanjski svet po meri otroka, v katerem bo neizmerno užival in raziskoval meje svojih fantazij.

Je bolje ustvariti sobo s tematiko ali pustiti domišljiji bolj odprto pot?

Nekateri otroci že zelo kmalu izražajo svoje želje in natanko vedo, kaj jim je všeč. Tem lahko pomagajo otroške stenske nalepke ustvariti povsem njihov svet, ki se nanaša na njim priljubljeno temo. Če z njo uskladite tudi drugo dekoracijo v sobi, bo njen videz popoln.

Otroške nalepke

Kadar je soba namenjena dvema otrokoma ali vaš malček še ni povsem ugotovil, kaj mu je najljubše, pa se je bolje odločiti za nekoliko bolj nevtralne motive, ki lahko služijo različnim tematikam. Še zlasti je to odlično, če imate dva otroka različnih starosti ali različnih spolov. Tako bo igra za oba kar najbolj prijetna.

O portalu babybonus

Preberite tudi

Otrok in učenje

Kako otroka pripraviti do učenja?

Če ste se znašli v situaciji, ko ne veste več, kako bi svojega otroka pripravili …