petek , 12. februarja 2021
Ne spreglejte
Otroške počitnice

Kam z otroki med poletnimi počitnicami?

Poletni čas je čas, ki ga pogosto preživite tudi s svojimi malčki. Sami zagotovo veste, da jih je na trenutke kar težko motivirati in jim vzbuditi zanimanje za stvari, ki vas same popolnoma navdušujejo. Verjetno ste že ugotovili, da se je treba v veliki meri prilagoditi njihovemu dojemanju sveta in jim tako na najboljši način ponuditi tisto, kar jih bo osrečevalo.

Imate za letošnje počitnice že narejen načrt, kam boste peljali svoje malčke? Dvomite v to, ali ste se odločili prav? Se vam zdi, da nobena lokacija, ki ste si jo zamislili, ni dovolj posebna in zanimiva, da bi otroci ob njej skakali od navdušenja in bi jih le s težavo spravili nazaj domov? Naj vam zaupamo nekaj odličnih idej!

6 nasvetov za enodnevni izlet z otrokom

V nadaljevanju smo vam zaupali nekaj izmed najbolj priljubljenih lokacij v Sloveniji, ki bodo zagotovo všeč ne le vam, temveč tudi vašim najmlajšim.

1. Otroke odpeljite v živalski vrt

Živalski vrt je zagotovo lokacija, ki navduši še tako zahtevnega malčka. Z otroki se boste v njem lahko sprehodili med različnimi vrstami živali, med katerimi so tudi take, ki jih bodo otroci lahko vzeli v naročje. Vmes se boste z njimi lahko podali na odlično opremljeno igrišče.

2. Obiščite Minicity

Če vas poleti v času, ko pazite na malčke, preseneti dež, nič hudega. Deževen dan je kot zanalašč primeren zato, da v družbi malčkov obiščete priljubljeni Minicity v Ljubljani. Otroci se bodo razveselili mnogih igralnic, ker bodo lahko uživali v vlogi gasilcev, prodajalcev, voznikov avtobusa ter še koga.

3. Delajte poskuse v Hiši eksperimentov

Otroke boste navdušili z obiskom priljubljene Hiše eksperimentov, kjer boste lahko skupaj z njimi uživali v številnih poskusih. Verjemite, da je znanost zunaj pravih šolskih prostorov veliko zabavnejša.

4. Predstavite jim človeško ribico

Obisk Postojnske jame je lahko za otroke pravo fantastično doživetje. Z vlakcem jih lahko odpeljete v ogromno jamo, kjer jim boste mimogrede predstavili še človeško ribico.

Človeška ribica

Človeška ribica, znana tudi pod imenoma proteus in močeril, je edini jamski vretenčar na področju Evrope. S svojimi zunanjimi škrgami in značilno barvo človeške kože bo zagotovo navdušila in pritegnila poglede najmlajših.

5. Z otroki v blejsko pravljično deželo

Bled je že tako idilična lokacija za vse generacije. Ko se boste tja odpeljali z otroki, pa jim le pokažite pravljično deželo, kjer bodo lahko skozi zanimive ljudske pripovedke spoznali, kako je nastalo Blejsko jezero.

6. Otroke odpeljite na Kolpo

Kolpa velja za eno od najtoplejših in prijetnih rek pri nas. Nadvse mikavna je tudi za poletne norije, saj ponuja kopanje, skakanje, veslanje. Ob njej pa lahko z otroki tudi kolesarite, se sprehajate in organizirate piknik.

Med vsemi ponujenimi možnostmi lahko svojim otrokom ponudite prav vse. Pomembno je, da jih peljete na čim več različnih koncev, da spoznajo nove, nekoliko drugačne stvari, ki jih do sedaj še niso imeli možnost videti.

O portalu babybonus