ponedeljek , 19. septembra 2022
Ne spreglejte

Nasveti za potovanje z majhnim otrokom

Potovanja so postala del našega življenja. Sodobni čas nam omogoča, da lahko potujemo že za zelo malo denarja, sploh če smo vsaj malce iznajdljivi. Tako ne potujemo samo enkrat na leto, ampak se na krajše destinacije odpravimo kar večkrat.

Na potovanjih naj bi se predvsem sprostili ter pozabili na vsakdanjik. Ko smo sami in še nimamo družine je to povsem mogoče, nekoliko drugače pa postane, ko moramo na potovanje z majhnim otrokom. Takrat mislimo predvsem na njegovo počutje, zato moramo biti pozorni že pri sami izbiri destinacije.

V nadaljevanju si bomo pogledali, na kaj je potrebno biti v takem primeru še posebej pozoren. Navajamo vam nekaj najbolj koristnih nasvetov, za katere je dobro, da se jih držite.

1. Z majhnim otrokom nikoli predaleč

Ko potujemo z majhnim otrokom, je dobro, da si za destinacijo izberemo krajšo razdaljo, do katere pridemo s svojim osebnim avtomobilom. Bolje, da sploh ne pomislite, da bi majhnega otroka vzeli s seboj na avtobus, vlak ali morda letalo.

Odrasla oseba vedno potrpi, pri majhnem otroku pa nikoli ne vemo, kaj ga bo pičilo. Tudi kratke destinacije so lahko prav prijetne in če se nam z otrokom zgodi kaj nepredvidljivega, smo lahko hitro doma.

2. Z majhnim otrokom na potovanje v času izven sezone

Prav tako je priporočljivo, da se z našim malčkom na potovanje ne odpravimo v času, ko je sezona na višku in je na mestu, kjer bomo počitnikovali, ogromno ljudi. Poleg tega je za najvišjo sezono značilna tudi največja pripeka sonca. Veliko ljudi na enem mestu ter vroče sonce sta najslabša možna kombinacija za naše male nadobudneže.

3. Poskrbimo, da imamo s seboj vse potrebno

Tudi pakiranje vseh predmetov ter oblačil je, odkar imamo majhnega otroka pri hiši, povsem drugačno. Poskrbeti moramo najprej za njega in šele nato za sebe ter ostale družinske člane. Najmanj dvakrat preverimo, ali smo s seboj vzeli najnujnejše stvari. V nasprotnem primeru bi se morda morali vrniti nazaj.

O portalu babybonus

Preberite tudi

Kako potovati z otrokom na letalu?

Nizko cenovni poleti oziroma čarterske »last minute« počitnice so tudi med Slovenci precej povečale število …